Speideren

120 speidere på pinseleir 2019

Mer sommeravslutning

Så var det tid for sommeravslutning i  småspeiderflokken. Tirsdag 4. mai satte vi kurs for Randøya. Tommy kjørte oss til og fra med Panama. Som vanlig gikk 3. klasse fra dampskipsbrygga og bort til brakka, mens 4. klasse kjørte gjennom Skippergada helt ut. Hjem gjorde vi motsatt - 3. klasse kjørte båt, og 4. klasse gikk til dampskipsbrygga hvor de ble hentet av Panama.
    Det var strålende vær og nesten vindstille. Småspeiderne koste seg med krabbefiske og lek, og det ble grillet medbrakt grillmat, nyfisket fisk og blåskjell.
    3 småspeidere ble tatt opp og fikk skjerf.
    De speiderne som hadde vært på flest møter og arrangementer i løpet av året fikk premie - hver sin flotte grønne oppblåsbare pute.
    GOD SOMMER alle sammen!

Sommeravslutning med troppen på SPS

 - Vi hadde en flott sommeravslutning på SPS!, forteller en begeistret speiderleder Janne.

Takk til Kiwanis Club Kristiansand

 

Som vi varslet i jubelmeldingen 4. februar: Nå har vi på behørig vis sendt takk til Kiwanis Club Kristiansand for deres gave på 35.000 kr til innkjøp av biltilhenger for speidergruppa vår. Nå er det ikkeno' problem å få med seg "ting og tang" når vi skal på turer og leirer! Hengeren står til vanlig parkert på Speidersenteret.

Nok en gang; hjertelig takk!

(Klikk på bildet om du vil se mer på takkekortet!)

Om krabber, blæretang og tarmgrønske på siste speidermøte i flokken

Da var vårens program nesten helt gjennomført  i småspeiderflokken. Bare avslutningen gjenstår på tirsdag 4. juni. Men vårens siste ordinære speidermøte ble også en opplevelse, forteller speiderleder Isa:
- Vi dro til Kvarodden for å lære litt om livet i fjæra. Noen vasset og andre bruke hov fra land.
Speiderne var ivrige, og både krabber, reker, sukkertare, blæretang, tarmgrønske og mye mer som havnet oppi boksene. Det er bare å se på de flotte bildene vår fotograf vi hadde med oss denne gangen, Tallak Tveide, har levert. En stor takk!

Bildene finner du her og her.

Med eksperimenter på programmet

Og gjett om det ble en smule action på Speidersenteret denne kvelden! Bare les  hva speiderleder Isa forteller:
    - I dag ble det maisennamel-boller, latmannsballong, sugekrefter i papir, eksploderende filmbokser og superlette helikopter. Og tradisjonen tro ble møtet avsluttet med Cola-mentos-vulkan. Hva gir høyest stråle: Pepsi max med mintmentos eller Cola light med fruktmentos? Hva gjetter du??? Det ble seier til Cola light og fruktmentos.
    Og Isa har et tips til slutt:
    - Har du lyst til å prøve noe hjemme så er det bare å sette igang! Du finner oppskriftene HER.

Flokk-speiderne dro østover på SMUL-konken – til stor suksess

Småspeiderne dro på tur til Hove  på Tromøya fra 3.-4. mai 2019. Denne lørdagen skulle Aust-Agder krets arrangere småspeider-konkurranse på Hove, og etter å ha vært med på overnatting der to år tidligere, bestemte vi oss for å overnatte og delta på dette arrangementet.
    Våre 27 speidere gjorde en imponerende innsats. Vi kom på delt 1. plass sammen med to patruljer fra Aust-Agder, og tok i tillegg 4., 5., 6. og 7. plass.

Kretsleir 2019 - Paulen Gård 27. juli - 3. august

 Velkommen til Kretsleir 2019.

Følg med
kretsens nettside!
Der finner du bl.a.

- Info-skriv nr 1
- Info-skriv nr 2
- Info-skriv nr 3
- Info-skriv nr 4

Og hvor er nå Paulen Gård?!

Syndicate content