Speideren

Kveldskonkurranse i flokken

Kveldskonkurranse sto det på programmet  for småspeiderne sist tirsdag, med følgende budskap: Møt opp på Strømme skole med vannflaske og gode sko.
    Og de møttes som avtalt på Strømme skole og småspeiderne ble delt inn i patruljer. Hver patrulje fikk utdelt en boks, som inneholdt oppgavene og hjelpemidler de kunne bruke for å løse oppgavene.
    - Mye handlet om samarbeid, forteller speiderleder Isa. - De fikk utdelt kart og skulle finne poster rundt skolen, kaste livline, knytte 5 knuter, finne ting i naturen som begynte på forskjellige bokstaver og lage pinnebrød (både pinne på mål og steke pinnebrød til lederen). I tillegg var en en variert teorioppgave.
   

Den beste pizzaen de har smakt!

Sist tirsdag var flokken i skogen ved Timenes/ Strømsdalen for å ta resten av Primitiv mat-merket. Her har du rapporten fra speiderleder Isa:
    Hver patrulje fikk et ark med oppgaver. De måtte lage bål, hente ingredienser til å lage pizza, sette sammen reflektorovnen og hente ingredienser til dessert. Det ble laget pizza etter alle kunstens regler. Pizzaen ble stekt i reflektorovner ved bålet. Hemmeligheten for å få stekt dem godt, er et bål med mye flammer. Det ble mange gode pizzaer - noen mente det var den beste pizzaen de hadde smakt!

Da er de 30 nye i flokken på plass!


Flokken er nå godt i gang med høstens program. De 30 nye er ønsket velkommen og det er på tide å fortelle litt om hva som skjer. Her kommer en liten beretning fra speiderleder Isa:

Program

Litt skummel åpning for flokken? Med skattejakt i Sømsgruva

Høstens første speidermøte for 4. og 5. klasse var tur  til Sømsgruva. Flokkspeiderne møttes på parkeringsplassen ved Fuglevikstranda, og hørte litt om gruvehistorien på veien til gruva. Det var mange som var ivrige til å finne feltspat og andre flotte steiner.
    Langt inne i mørket i gruva hørte noen lyder, og frem kom en grønnkledd skummel skapning! Noen synes nok den var i skumleste laget ...?
    Han hadde med seg 2 kister. Den ene var låst med mange kjettinger med hengelås og i den andre var det skattekartbilder. Speiderne måtte finne alle nøklene for å låse opp kista og gikk sammen 2-4 for å finne nøklene.
    - Passer nøklene? Finner vi alle så vi kan låse opp kista? lurte speiderne på.

Speidersenteret - der det stadig skjer noe

Som vi skrev tidligere i sommer: Noen  arbeider med planer ... Og her ser du det. Speiderne har behov for litt samlingsplass under tak – selv om «- eventyrene er der ute». Og da det ble mulighet for billig (les gratis?) tilgang til fem brakker, slo speiderne til. Speiderleder Kai & co satte i gang og brakkene er nå på plass. Litt innredning og finpuss gjenstår utvilsomt, og selv om brakkene ikke helt matcher den flotte Speidersenter-bygningen som arkitekt Arild Lauvland en gang skapte til speiderne, blir det i alle fall praktisk for speideraktiviteten. Det trengs utvilsomt for det blir neppe færre speidere nå i høst.

Tilbakeblikk på LL2017 i Bodø

«I sommer har vi vært en super gjeng som har vært på ei heilt vill landsleir i Bodø:):):) Vi sitter igjen med en heil drøss av gode minner – og våre bilder ser du HER

Følg med på LL2017 i Bodø

 Du finner linken her: www.nord2017.no.

 

Syndicate content